CONCEPT コンセプト
 エディション・コウジ シモムラとは・・・  
エディション(edition)は日本語で「版」を意味します。
動詞のエディット(edit)は編集するという意味です。私が料理、空間、サービスすべてを編集し、その集大成である「下村版レストラン」をお客様に楽しんでいただきたい、という思いで名付けました。
料 理
フランス料理は素材を組み合わせることで新しい美味しさを作り上げますが、日本料理は、最も際立つ素材の魅力をぐっと引き出します。私の素材へのアプローチは日本的かもしれません。素材本来の風味や色彩を最大限に生かすために、何をすべきか。日々、素材と向き合い、考えます。そのため、フレンチに不可欠なバターやクリームなどの油脂を全く使わないこともあります。
メニューとサービス
私のメニューには料理名がありません。これは、その日の最良の素材をお伝えし、お客様のお好みをお聞きしながら、皆様それぞれに合わせたメニューを作り上げるためです。ですから、隣のテーブルの方や、ご自分のお相手とも異なるお皿が出ることもあります。「料理のオートクチュール」とお考えいただければと思います。お客様と直にお話をさせていただくのはサービススタッフです。彼らと私との連携は密ですので、お客様のご要望が厨房へダイレクトに伝わってきます。

テーブルや椅子、クロスやお皿、グラス、カトラリー等はすべて、私が選びました。お店のために特注したものもたくさんあります。すべては、お客様に快適に料理を楽しんでいただきたいという思いからです。是非、料理と空間を味わいにいらしてください。スタッフ共々心からお待ち申し上げます。

 
エディション・コウジ シモムラ
オーナーシェフ
  エディション・コウジ シモムラ 下村浩司
EDITION Koji Shimomura
 
About Edition Koji Shimomura
Edition ? the restaurant name stems from my strong wish to offer a collection of food, atmosphere, and service comprehensively ‘edited' by myself; the “Shimomura Edition” restaurant.
Cuisine
Traditionally French cuisine creates new tastes by combining ingredients, whereas Japanese cuisine seeks to accentuate the flavors of the core ingredient. In this sense, my approach towards ingredients may be Japanese. I face the ingredients every day in order to reflect on how to get the most out of the original flavors and colors of the ingredients. As a result, the cuisine is sometimes prepared without any oil or fat such as butter or cream which is considered to be essential to French cuisine.
Menu and Service
You will not find a list of dishes on my menu. I only convey the best ingredients of the day to the customers, in order to create a customized menu according to their preferences. Your dishes may differ from the tables next to you, or even from your partner. This is the “haute couture cuisine” I would like to offer. Our service staff will converse directly with the customers. Every order will then be directly passed to the kitchen where I keep in close communication with the staff.

It is my wish that all my customers enjoy the cuisine in a comfortable ambience. To that effect, I have selected all the interiors including tables, chairs, table cloths, dishes, glasses, and cutlery, many of them being specially made for the restaurant.

The restaurant staff and myself are looking forward to serving you distinguished dishes and offering you a great atmosphere of Edition Koji Shimomura.
 
Owner Chef
 
Koji Shimomura
 
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